Een aantal van onze recreatiegebieden lenen zich uitstekend voor groepsactiviteiten en evenementen. Van familiefeesten en bruiloften tot een picknick, al dan niet met een barbecue, tot een zwemfestijn of sport & speldag voor bijvoorbeeld scholen.
Ook voor bedrijven zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Van een productpresentatie voor uw relaties tot een bedrijfsfeest, circus of kinderkermis. En van fotoreportages en drone-opnames, geocaching en metaaldetectie tot trainingen en sportevents.
Incidenteel worden grootschalige festivals en beurzen gehouden. Zo zijn er jaarlijks terugkerende dance festivals met duizenden bezoekers. Maar ook braderies, botenshows, tuinbeurzen en kerst- of kofferbakmarkten. Dit is maatwerk en vraagt om een zorgvuldige afweging.
Wat bieden we?
Wij stellen (een deel van) het terrein beschikbaar voor uw groep, zonodig met parkeerruimte. U beschikt over de aanwezige (basis) voorzieningen. Extra voorzieningen kunnen worden geregeld. We overleggen graag bijtijds met u om de mogelijkheden, diensten en ideeën goed af te stemmen. Daarmee bent u zeker van een geslaagd evenement!
Voorbeelden van terreinen waar regelmatig groepsactiviteiten of evenementen plaatsvinden zijn Maarsseveense Plassen, Strijkviertel, Vinkeveense Plassen en 't Waal.
Wat vragen we van u?
We zijn zuinig op onze recreatiegebieden en willen dat ze veilig blijven voor iedereen die ze wil bezoeken. Daarom is het nodig om toestemming, ontheffing of een vergunning aan te vragen. Ga naar het formulier op evenementen en activiteiten.
Let op:
- Dien de aanvraag minimaal 4 weken van tevoren in;
- Hou er rekening mee dat een vergunning, ontheffing of toestemming geld kan kosten. Lees hier meer over onder ‘vergoeding grondgebruik’;
- We raden je sterk aan om het evenement of de activiteit ook aan te melden bij de gemeente waar het recreatiegebied in ligt. Zeker bij evenementen of activiteiten waarbij je veel bezoekers verwacht.
Evenementenvergunning
Bij (grote) festivals of evenementen is naast toestemming van het recreatieschap óók een evenementenvergunning nodig van de gemeente. De organisator van het evenement is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag. Voldoet de aanvraag aan de geldende wet- en regelgeving, waar een natuurtoets ook deel van uitmaakt, dan verleent de gemeente de evenementenvergunning. Pas daarna wordt een overeenkomst getekend met het recreatieschap.
Bij grote evenementen vragen we de organisator vooraf een extra flora- en faunatoets uit te voeren. En we maken afspraken over de opstelling van geluidsborden, op- en afbouw, eventueel tijdelijke omleidingen en omgevingscommunicatie. Daarnaast is er altijd een voor- en naschouw door de boswachter.
Kosten
Recreatieschap Stichtse Groenlanden vraagt aan organisatoren van commerciële evenementen een vergoeding voor het gebruik van hun gronden. De kosten zijn afhankelijk van de omvang van het terreingebruik en van de groepsgrootte. Voor scholen, families/vrienden en verenigingen zijn er speciale tarieven.
Meer informatie
- Wilt u meer weten: stuur dan de Aanvraag evenementen en activiteiten in via Staatsbosbeheer. Voor een oriëntatie op de mogelijkheden kunt u bij de aanvraag volstaan met de gegevens die bij u op dat moment bekend zijn. Op basis daarvan geven wij u graag meer informatie, uiteraard vrijblijvend.
- Bekijk het overzicht van festivals en andere grote evenementen in terreinen van Recreatieschap Stichtse Groenlanden.